Kolačići

Kolačići

Pravila korištenja kolačića

Kolačić je alfanumerički identifikator koji prenosimo na vaš hard disk putem web preglednika kada posjetite našu web stranicu. Omogućuje našem sustavu da prepozna kada ponovno posjetite našu web stranicu i omogućuje nam da poboljšamo usluge koje pružamo našim korisnicima. Kolačići se također mogu koristiti za prikupljanje informacija o stranicama koje se najčešće posjećuju. Ove informacije o prometu bit će upotrijebljene za poboljšanje sadržaja web stranice i olakšavanje njezine upotrebe. Nećemo pratiti stranice koje ste pregledali za vrijeme posjeta naše web-stranice. Ako želite isključiti kolačiće, možete konfigurirati te postavke u svom pregledniku.

Upotreba kolačića

Pojedine stranice koriste kolačiće kako bi pomogli u pružanju bolje usluge. Korištenjem naše stranice slažete se s korištenjem kolačića u skladu s postavkama preglednika. Ako posjetite našu web stranicu i vaš preglednik ima dopuštenje za prihvaćanje kolačića, smatramo da prihvaćate kolačiće. Upute za izmjenu kolačića mogu se naći u svakoj stranici pomoći preglednika.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se mogu slati u vaš preglednik kada posjetite web stranicu i pohranite ih na uređaj (računalo ili drugi uređaj s pristupom internetu, kao što je Smartphone ili tablet). Kolačići se spremaju u mapu datoteka preglednika. Kolačići obično sadrže naziv web stranice, njegovu valjanost i njegovu vrijednost. Kada posjetite sljedeću web stranicu, ponovno se učitavaju kolačići i šalju ti podaci natrag na web stranicu koja je izvorno stvorila kolačić. Kolačići koje koristimo ne mogu naštetiti vašem računalu.

Zašto koristimo kolačiće?

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali naše usluge, prilagodili ih vašim interesima i potrebama, te poboljšali njihovu strukturu i sadržaj. Privremeni i trajni kolačići mogu se koristiti na vašoj web-lokaciji i privremeno se obustaviti na vašem uređaju dok ne napustite stranicu, a trajni ostaju na vašem uređaju dok ne isteknu ili se ručno ne izbrišu. Količina vremena vaše informacije ovisit će o vrsti kolačića. Na našim web stranicama koristimo više vrsta kolačića.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su osnova za pokretanje web stranice i omogućavaju korištenje osnovnih značajki kao što su sigurna područja ili online plaćanja. Osnovni kolačići su, na primjer, podaci za prijavu koji omogućuju pristup sigurnim područjima bez potrebe da se ponovno prijavite ili ispunite standardne obrasce. Bez ovih kolačića ne možemo pružati usluge na kojima se temelji naša web stranice. Ako onemogućite te kolačiće, nećemo moći jamčiti kvalitetno korištenje I pregled svih sadržaja.

Pokretanje kolačića

Korištenjem kolačića prikupljamo statističke podatke o načinu na koji koristite našu web stranicu. Te tehničke informacije omogućuju nam da pratimo na koji se dio web stranice pristupilo klikom. Ti kolačići nam omogućuju analizu i poboljšanje naše web stranice, sadržaja, izvedbe i dizajna. Ako onemogućite te kolačiće, ne možemo jamčiti ispravno funkcioniranje naše web stranice.

 

Funkcionalni kolačići

Funkcionalni kolačići nisu nužni, ali nam pomažu poboljšanje funkcionalnosti naše web stranice. Na primjer, podsjećaju vas na postavke koje ste odabrali kada ste posjetili prethodnu stranicu, distribuirali sadržaj, odabrali web mjesto i tako dalje, tako da ne morate ponovno konfigurirati preglednik. Ove kolačići upotrebljavamo da bismo utvrdili jeste li već koristili uslugu ili dali podatke o vašoj lokaciji ako pristanete za dijeljenje takvih informacija. Iako upotreba tih kolačića ovisi samo o vašim postavkama, ako ih onemogućite, možda će vam biti onemogućene neke od usluga koje pružamo.

Kolačići za oglašavanje

Kolačići za oglašavanje koji se koriste na web-stranicama za prikaz sadržaja i oglašavanja prilagođeni su vašim interesima. Ovi kolačići mogu prikupiti informacije o vašim navikama prilikom pregledavanja web stranica. Na taj način se može koristiti sadržaj web-mjesta i oglase koji su relevantni za vas na učinkovit način kako bi se olakšalo izravni marketing, ali i ograničiti broj pojavljivanja oglasa i mjerenje učinkovitosti reklamnih kampanja.